Від початку повномасштабного вторгнення українці вигадують нові способи збирання грошей на армію. Одним із них стала волонтерська криптомонета UAF Coin, випущена командою української соцмережі Sl8. Завдяки ї продажу вдалося купити необхідні для фронту речі – турнікети, оптику, машини – вже більш ніж на 1 млн. гривень.
Творці UAF Coin називають головними бенефіціарами військових і збирають історії тих, хто теж захотів отримати в подарунок волонтерські монети. Олег – один із них.

— Розкажiть про себе, свій досвід в армії.

— Я — старий розвідник. Займався знищенням Московії ще до того, як це стало мейнстрімом.
З 2014 року – в армії, був добровольцем, потім служив у ССО, зараз я командир одного з підрозділів Морської піхоти України

— Який у вас досвід у крипті, якщо він є?

  — З криптовалютою я познайомився порівняно недавно. Десь у 2017 році. Один мій знайомий розрахувався зі мною біткоїном. Тоді мені здавалося, що це якийсь лохотрон типу МММ, тож я продав усю крипту. Звичайно, були думки залишити собі трохи бітка, але дружина хотіла долари, а не якісь незрозумілі їй біткоїни. Як то кажуть: послухай жінку і зроби навпаки. Зараз за лікоть себе вкусив би. Міг би додати до свого фінансового стану ще кілька мільйонів гривень.

— Чи було складно зареєструвати гаманець, провести всі операції?

 — Гаманець реєструється легко. Проблем із реєстрацією не виникло. Операції також проводяться просто.

 — Як взагалі ставитеся до ідеї волонтерської крипти, військової крипти як способу підтримки?

— До ідеї волонтерської крипти ставлюся на всі 100% позитивно. Це відмінний спосіб як підтримки армії, а й подальшого підйому економіки країни. Крипта – валюта майбутнього. Недарма Ілон Рів Маск інвестував у біткоїн 1,5 млрд доларів США. А цей хлопець точно вміє заробляти гроші.

Багато хто не хоче давати гроші просто так, але готовий вкладати у щось. Тому є сенс дати їм той контент, який вони хочуть.

— Які перспективи ви бачите для нашої криптовалюти після закінчення війни?

— Думаю, що після закінчення війни ваша валюта лише зміцнюватиме свої позиції разом зі зростанням нашої економіки.

— Чи є якісь побажання для волонтерів-початківців від кінцевих адресатів?

— Насамперед, я хотів би подякувати волонтерам за допомогу, яку вони надають армії. Без них і без підтримки всього українського народу та наших друзів за кордоном ми не вистояли б.

Також прошу волонтерів зв’язуватись безпосередньо з адресатами, адже з’явилися вже так звані “волонтери”, які сам нічого не роблять, а лише “розподіляють” на місцях, а за фактом крадуть та піаряться на справжніх волонтерах.

Деякі “чоловіки”, які втекли за кордон, також прикривають свій ганебний вчинок волонтерською діяльністю. Замість того, щоб захищати Батьківщину та піднімати економіку в Україні, вони там волонтерять. На жаль, під виглядом біженців за кордон виїхало багато аферистів чи заробітчан із районів, які війна навіть не торкнулася. Для них великий успіх – осісти в Європі і жити тепер на допомогу, розкрадаючи те, що наші європейські друзі зібрали для допомоги Україні
Було б добре, якби їх депортували назад до України, аби вони не дискредитували нашу країну перед західними союзниками.
Ну нічого. Незабаром усе налагодиться та влаштується. По мірі того, як ми гнатимемо ворога на схід, порядок буде вертатися на наші землі, і тоді ми розберемося, хто обкрадав український народ.

Також треба розуміти, що реально необхідно тому чи іншому підрозділу.
Головне – це транспорт, технічні засоби та екіпірування. Харчування на останньому місці. Це вже має йти на додаток до перерахованого вище. Прожити можна і підніжному кормі.

Головне для нас те, що бачимо підтримку нашого народу.

— На вашу думку, як довго триватиме і чим закінчиться ця війна?

— Не знаю точно, як довго триватиме ця війна, але кінець у неї може бути лише один – перемога України, повна та беззаперечна капітуляція росії. Зараз, наскільки мені відомо, є два сценарії. Їх запропонували представникам російської еліти. Перший – це зміна влади у Росії та встановлення демократичного уряду. Другий – розчленування Росії між державами-переможцями: Україною, західними союзниками та Китаєм. Найімовірніше буде другий сценарій. Головне те, що ми переможемо та повернемо мир у Східну Європу.

Слава Україні! Слава Героям!

Прокрутити вгору
Догори